ACTUEEL

Ipse de Bruggen benoemt LUMC-topman tot voorzitter rvt

De raad van toezicht van Ipse de Bruggen heeft Willy Spaan benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Spaan neemt de functie op 1 juli 2017 over van oud-LUMC-bestuurder Ferry Breedveld, die vertrekt als toezichthouder in verband met het verstrijken van zijn tweede zittingstermijn.

Spaan is momenteel voorzitter van de raad van bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en tevens parttime hoogleraar bij de Universiteit Leiden, verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij beschikt over een brede zorgachtergrond en heeft ruime bestuurlijke ervaring in de ziekenhuiswereld. Eerder was hij van 2008 tot 2015 voorzitter raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch.

Cliënt centraalwillyspaan

Spaan heeft naast diverse bestuurlijke functies ook de nodige ervaring in toezichthoudende functies. “De zorg voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten is voor mij een nieuw werkveld”, zegt Spaan over zijn nieuwe functie bij Ipse De Bruggen. “Anders dan in een ziekenhuis zijn de cliënten vaak levenslang aangewezen op ondersteuning en zorg. Ipse de Bruggen heeft de ondersteuning en begeleiding van de cliënten op een bijzonder wijze vastgelegd in een manifest waarin de cliënt echt centraal staat. Ik zie mijn rol als voorzitter van de raad van toezicht ook als een verrijking en verbreding van mijn maatschappelijke betrokkenheid bij de gezondheidszorg.”

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top