ACTUEEL

Bestuurder kreeg 75.000 euro mee van St. Antonius

Ankie van Rossum kreeg bij haar vertrek als lid van de raad van bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis een extraatje mee van 75 duizend euro. Dit was ter compensatie van het feit dat ze bij haar nieuwe werkgever, het VieCuri Medisch Centrum, minder zou gaan verdienen als gevolg van de Wet normering topinkomens (WNT). Dit meldt RTL Z.

Bij het St. Antonius verdiende Van Rossum ruim 220 duizend euro. Dit is boven het WNT-maximum, maar toegestaan omdat zij als zittende bestuurder onder het overgangsrecht viel. Doordat Van Rossum in januari van dit jaar voorzitter van de raad van bestuur van het VieCuri is geworden, valt zij niet meer onder het overgangsrecht en mag ze maximaal 181 duizend euro per jaar verdienen.

Een woordvoerder van het St. Antonius Ziekenhuis zegt tegen RTL Z: "Door het samengaan van het Zuwe Hofpoort en St. Antonius zou de raad van bestuur uit vier personen bestaan. In 2017 of 2018 zou dat worden teruggebracht naar drie leden. Nu mevrouw Van Rossum een aanbod kreeg voor een nieuwe functie, zou het overgangsrecht vervallen. Wij hebben dat op deze manier gecompenseerd."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top