ACTUEEL

Operatiekamers Sophia weer in gebruik na lekkage

Het Erasmus MC in Rotterdam neemt maandag drie operatiekamers van het Sophia Kinderziekenhuis weer in gebruik, nadat die eind 2009 werden gesloten na een lekkage. Het dak is tijdelijk gerepareerd.

Hervatten operatieprogramma

Het dak moet nog een keer goed onder handen worden genomen als het weer dat toelaat. “Daar kunnen we dan in de planning rekening mee houden,” liet een woordvoerder van het Erasmus MC woensdag weten. Het ziekenhuis hoopt op maandag 11 januari het normale operatieprogramma te kunnen hervatten.

Passen en meten

Anton Westerlaken, portefeuillehouder Patiëntenzorg in de raad van bestuur zegt op de site van het ziekenhuis: "Dankzij de geweldige inzet van zeer veel mensen, zowel eigen personeel als externe leveranciers, was het mogelijk om het operatieprogramma op deze termijn te hervatten. De komende tijd zal het nog passen en meten zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen ook daar zijn steentje aan zal bijdragen."

Afzeggen operaties

Het ziekenhuis moest vlak voor de jaarwisseling ruim twintig geplande operaties afzeggen. Die ingrepen krijgen nu voorrang. Het Sophia heeft in totaal acht operatiekamers. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top