Vastgoed

Erasmus MC wint duurzaamheidsprijs voor daktuinen

Het Erasmus MC heeft de Dakheld gekregen op 9 juni. Het Rotterdamse ziekenhuis heeft de prijs gewonnen omdat het in de nieuwbouw twee grote daktuinen heeft aangelegd voor patiënten, medewerkers en bezoekers.

Volgens de organisatie van de Rotterdamse Dakendagen draagt het ziekenhuis met de daktuinen op een innovatieve, verrassende en duurzame wijze bij aan de ontwikkeling van het daklandschap in Nederland. In de nieuwbouw van het Erasmus MC gaat veel aandacht uit naar de zogeheten healing environment. De daktuinen geven daar verdere invulling aan. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een groene omgeving of uitzicht op natuur een positief effect heeft op het herstel van patiënten.

De daken van het Erasmus MC zijn ook toegankelijk voor patiënten die aan bed gekluisterd zijn, waarmee ze uitzicht op groen hebben en de groene omgeving kunnen opzoeken. Daarnaast bieden de daktuinen opvang voor overvloedig water als gevolg van stevige regenbuien, en dempen ze bij heet weer de ophoping van warmte in de stad. Zo wordt ook Rotterdam beter van de daktuinen van het Erasmus MC.

Uithangbord

De fondsenwervingscampagne waarmee het Vriendenfonds va het Erasmus MC op dit moment geld inzamelt voor de inrichting van de daktuinen is letterlijk een uithangbord voor het gebruik van daken, vindt de organisatie van de Rotterdamse Dakendagen. "Het opent de ogen van mensen voor de potentiële kwaliteiten van het gebruik van het daklandschap. We reiken hem dus uit aan zowel het Erasmus MC als het Vriendenfonds."

Liesbeth van Heel, nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwbouw en autoriteit op het gebied van healing environment, is blij met de prijs. "Het is fijn dat de daktuinen op deze manier worden gewaardeerd. Ze zijn het slotakkoord van al onze inspanningen om voor patiënten, bezoekers en medewerkers een aangename omgeving te creëren."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top