ACTUEEL

IJsselheem benoemt nieuw lid raad van toezicht

Evelyn Finnema is toegetreden tot de raad van toezicht van Woonzorgconcern IJsselheem. Zij is onder meer lector 'Wonen, welzijn en zorg op hoge leeftijd' aan de NHL Hogeschool te Leeuwarden.

Evelyn Finnema begon haar carrière in de zorg destijds als verpleegkundige (na de opleiding Verpleegkunde), was onder meer docent Verpleegkunde, onderzoeker aan enkele universiteiten/hogescholen, manager bij thuiszorgorganisatie Icare, directeur/oprichter van ggz-organisatie In Hoofdzaken en directeur van de stichting Zorg en Welzijn Noord Nederland. In 2000 promoveerde zij aan de Vrije Universiteit met haar proefschrift Emotion-oriented care in dementia: a psychosocial approach.

Woonzorgconcern IJsselheem is de zorgaanbieder voor ouderen in de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle. IJsselheem was één van de elf verpleeghuisinstellingen die in 2016 het slechts presteerden, bleek uit gegevens die de Inspectie voor de Gezondheidszorg openbaarde. De organisatie liet toen weten stappen te overwegen tegen de inspectie omdat de kwaliteit van zorg inmiddels weer wel op orde was toen de IGZ de lijst bekendmaakte. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top