ACTUEEL

Hulpmiddelenleverancier Welzorg schrijft dieprode cijfers

Welzorg, de leverancier van hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobiels, heeft vorig jaar een recordverlies geleden van 19 miljoen euro. Ook daalde de omzet met 8 procent zag tot bijna 107 miljoen euro.

Dit meldt RTL Z op basis van het onlangs verschenen jaarverslag.  De slechte cijfers vormen een weerspiegeling van de voortdurende problemen met de dienstverlening. Klanten moeten vaak  weken of maanden wachten op nieuwe hulpmiddelen of reparaties. Welzorg kampt daarnaast met slechte bereikbaarheid en leveringsproblemen.

Om die reden hebben verschillende gemeenten, waaronder Amersfoort, Amstelveen, Utrecht en Zwolle, hun contract  met Welzorg opgezegd. In een verklaring op de website erkent Welzorg de problemen. Naar eigen zeggen zit de organisatie in de afrondende fase van een ingrijpend veranderproces dat is ingegeven door bezuinigingen in de WMO en veranderingen in de markt.

Steun

Volgens RTL Z wordt Welzorg financieel op de been gehouden door auto-importeur Louwman Groep, dat sinds 2010 eigenaar is van het bedrijf. Tegenover RTL Z laat een woordvoerder weten dat Louwman vorig jaar nog 18 miljoen euro in Welzorg heeft gestoken. Volgens de woordvoerder is de miljoenenstorting een bewijs dat de eigenaar het bedrijf blijft steunen.

De recordverliezen uit 2016 komen bovenop de rode cijfers die Welzorg eerder al schreef. In de drie jaar tussen 2013 en 2015 boekte Welzorg een verlies van gemiddeld zo'n 10 miljoen euro per jaar. Sinds 2010 is het bedrijf een derde van haar omzet verloren, ofwel ruim 50 miljoen euro.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top