ACTUEEL

Van Rijn belooft 6 miljoen voor ouderenzorg Rotterdam

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) stelt zes miljoen beschikbaar voor betere verpleeghuiszorg in Rotterdam. Dat maakte hij bekend bij het ondertekenen van de intentieverklaring Samen Sterk 010 op 12 juni.

In de intentieverklaring hebben de Rotterdamse zorgaanbieders Aafje, Humanitas, Lelie zorggroep en Laurens, samen met Zilveren Kruis Zorgkantoor, gemeente Rotterdam en het ministerie van VWS afspraken gemaakt over hoe de kwaliteit van de verpleeghuiszorg in Rotterdam te verbeteren.

Rotterdam kent veel problemen die het moeilijk maken om goede verpleeghuiszorg te bieden. Samen Sterk 010 richt zich op het meest urgente probleem; het tekort aan voldoende en goed opgeleide medewerkers.

Extra handen

Daarnaast wordt ingezet op het probleem van verouderde gebouwen en het verbeteren van de samenwerking tussen de verschillende organisaties in de ouderenzorg. De afspraken gaan ervoor zorgen dat er binnen vier jaar in Rotterdam 750 paar extra handen aan het bed komen. Daarnaast krijgen meer dan 10.000 medewerkers in Rotterdam extra training en ondersteuning.

De zes miljoen euro die VWS heeft toegezegd om de afspraken te steunen, komt vanuit het programma Waardigheid en Trots voor verbetering van de kwaliteit van de zorg in verpleeghuizen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top