ACTUEEL

Performation verstevigt informatieaanbod met overname

Performation neemt het jonge business intelligence-bedrijf Datinzo over. De overname past in het streven van Performation om zorginstellingen te ondersteunen bij het goed geïnformeerd nemen van beslissingen.

Naar eigen zeggen voegt Performation met de overname van Datinzo drie onmisbare diensten toe aan zijn integrale aanbod van managementinformatie voor de Nederlandse zorgmarkt. Het gaat hierbij om een contracteringsmodule, een doelmatigheidsmonitor en een schadelastvoorspeller.  

Met de contracteringsmodule kunnen betrouwbare en competitieve prijslijsten worden opgesteld. De module minimaliseert de kans op fouten en zorgt er voor dat het verkoopteam volledig in control is. Wijzigingen in de regelgeving, zoals een veranderde productstructuur en prijswijzigingen in het A-segment, zijn eenvoudig door te voeren in de offertes.

De Zinnige zorg monitor brengt verschillende bronnen op een overzichtelijke manier bij elkaar, zoals kostprijzen-, tarieven- en profielinformatie. De benchmarks stellen het ziekenhuis in staat om meerjarenafspraken rond doelmatige zorg te monitoren en de prijsstelling in de offertes beter te onderbouwen. Ook kan verspilling direct worden aangepakt.
De Forecast –tot slot- voorspelt de totale schadelast en vergelijkt deze met de contractafspraken. Het ziekenhuis kan zo vroegtijdig in gesprek gaan met de zorgverzekeraar. Door de kostendrijvers uit te splitsen wordt dit gesprek effectiever.

Performation voegt met Datinzo een innovatieve manier van denken toe op het gebied van productontwikkeling en consulting. Dit uit zich in een intuïtieve presentatie van complexe informatie en probleemgedreven consultancy.

Portfoliokeuzes

Eerder dit voorjaar nam Performation ook Zorg-Inzicht over. Zorg-Inzicht combineert zorginformatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met demografische gegevens. Dit geeft zorginstellingen een betrouwbare prognose van de herkomst van patiënten op aandoeningsniveau en per vakgebied. Zorginstellingen krijgen zo inzicht in groei en krimp en kunnen gefundeerde keuzes maken over hun zorgportfolio. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

van Zijl

13 juni 2017

Kijkend naar de data die een Zorg Informatie Systeem levert;
Zou een ZIS/EPD leverancier dit niet gewoon standaard in haar pakket moeten hebben? Het is bizar dat een 3e partij (performation) in de data duikt van een zorginstelling om zo met benchmarks aan te komen zetten. Blijkbaar wordt er ook voor deze 'oplossing' grof geld betaald (zonde!) om beter besluiten te kunnen maken.
Zorg- kosten gaan zo inderdaad omhoog.

Top