ACTUEEL

Kritiek op salaris directeur zorgcentra

Sake Bouma, directeur van de zorgcentra De Mieden in Uithuizermeeden en Hunsingoheerd in Uithuizen, is in opspraak geraakt. De zorgcentra moeten flink bezuinigen, maar het salaris van de directeur blijft boven de Balkenende-norm. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Bezuinigingen

Bouma verdient ruim 170.000 euro bruto per jaar. De zorgcentra voeren echter bezuinigingen op andere punten in. Zo worden contracten van tijdelijk personeel niet verlengd en moeten bewoners voortaan betalen voor schoon wasgoed en koffie en thee.

Uitbetalen vakantiedagen

Bouma kan zich niet vinden in de kritiek. In het Dagblad van het Noorden stelt hij dat hij gedurende drie jaar geen vakantie heeft kunnen opnemen en dat zijn salaris hoger is uitgevallen door het laten uitbetalen van zijn vakantiedagen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Bert van Herk

8 januari 2010

Wat een flauwekul. Ik ben ook directeur van een zorginstelling en neem lang niet altijd de vakantie die nodig is, maar dat hoort bij de functie en bij het salaris dat daarbij past. Het laten uitbetalen van vakantiedagen hoort daar niet bij.

Gonny Kuipers

9 januari 2010

Heeft dit bericht nog enige nieuwswaarde?Is het dan nog steeds niet algemeen bekend dat er bij heel veel zorginstellingen en -organisaties (én z.g. zorgkantoren, - brancheorganisaties, ambtenaren gezondheidszorg, etc.!) al jaren bezuinigd wordt op behoorlijk en voldoende zorgpersoneel en op zelfs de fundamentele basiszorg en allerlei nodige faciliteiten (begeleiding, aandacht, bijvoedingen, aangepaste rolstoelen, fysio- en ergotherapie, etc., etc.) voor zorgafhankelijken?Is het dan nog steeds niet algemeen bekend dat er wél altijd én blijvend een onevenredig groot deel van het (door de burgers opgebrachte) zorggeld schijnt te kunnen worden gegraaid voor overdreven aantallen dikverdienende managers, directeuren, raden van bestuur en toezicht? Met z.g. bijbehorende bonussen en andere z.g. "verdiende" extraatjes die feitelijk gewoon bij die dikbetaalde functies horen? Dat die dik betaalde jongens en meisjes uit de vriendenkliek van de zorgmaffia hun vriendenkliek angstvallig op orde houden om die persoonlijke eigenbelangen tot het uiterste te beschermen? Dat het die lui geen reet interesseert hoe de zorgafhankelijken schandalig tekort komen en lijden door hun gegraai en dat het beetje laag opgeleide zorgpersoneel dat er überhaupt nog is volkomen afgestompt raakt en niet beter meer weet dan "dat ze nou eenmaal niet de zorg kunnen leveren die nodig is"?Zijn we blind met zijn allen? Of interesseert het gewoon niemand?Voor geïnteresseerden: verdiep u eens in mijn website http://www.bejaardenvogelvrij.nl. De zorgbestuurder van het huis waar mijn hoogbejaarde vader "woont" en schandalig wordt verwaarloosd door onderzorg die grenst aan mishandeling, ontving in 2008 een bedrag van bijna 2x de balkenendenorm... Verdiend? Hij vindt van wel, maar dat past bij uitstek bij de leugenachtige cultuur van de machtige zorgtoppers... (En Cordaan in Amsterdam e/o mag daarin wel koploper worden genoemd.)Gonny Kuipers, 9 januari 2010

www.bejaardenvogelvrij.nl

Top