ACTUEEL

Breda krijgt transmuraal revalidatiecentrum

Zes zorgaanbieders uit de regio Breda ontwikkelen plannen voor een transmuraal revalidatiecentrum. Het Transmuraal Centrum voor Herstel en Revalidatie zal gevestigd worden in Amphia Breda.

Met de samenwerking willen de betrokken aanbieders patiënten na een ziekenhuisopname de juiste zorg, op het juiste moment en op de juiste plaats bieden. De initiatiefnemers denken daarbij in het bijzonder aan kwetsbare ouderen.

Na een opname op de Spoedeisende Eerste Hulp of behandeling in het ziekenhuis is vaak sprake van een meervoudige zorgbehoefte of is verder herstel nodig middels geriatrische- of medisch specialistische revalidatie. Ook huisartsen sturen kwetsbare ouderen liever niet direct naar huis, maar zien ze bij voorkeur eerst even kort opgenomen voor een definitieve diagnose. Het Transmuraal Centrum voor Herstel en Revalidatie kan in deze behoeften voorzien, doordat een drempelloze en snelle doorverwijzing kan plaatsvinden.

Voorloper

Het transmurale centrum kent al een voorloper in de vorm van een Aanmeldportaal. Dit is een 24/7 telefonisch meldpunt  waar huisartsen en SEH-artsen terecht kunnen om de zorg voor hun patiënt te regelen. Het ontbrak echter nog aan een fysieke locatie waar alles samenkomt.  In het Transmuraal Centrum voor Herstel en Revalidatie is op één locatie alle expertise van de verschillende organisaties en hun professionals beschikbaar.

Haalbaarheid

De betrokken partijen die kracht en expertise bundelen zijn Amphia, het Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia, Revant medisch specialistische revalidatie, Avoord Zorg en Wonen, Elisabeth, Surplus en Thebe. Met de ondertekening van een intentieverklaring zetten deze partijen een eerste stap naar het nieuwe transmurale centrum. Met een haalbaarheidsplan wordt nu verder onderzocht of het centrum in 2020 gerealiseerd kan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top