ACTUEEL

Philips en bioMérieux slaan handen ineen

Philips en diagnostiekgigant bioMérieux zijn een partnerschap aangegaan om nieuwe handheld diagnostische tests voor aan het ziekbed te ontwikkelen en op de markt te brengen. Dit hebben zij donderdag bekend gemaakt.

Mobiele handheld testapparaten

Snelle en volledig geautomatiseerde mobiele handheld diagnostische testapparaten moeten de diagnose en behandeling van aandoeningen in kritische zorgsituaties binnen ziekenhuizen verbeteren. Bijvoorbeeld op afdelingen als spoedeisende eerste hulp (SEH), hartbewaking en intensive care afdelingen (ic's)). De mobiele apparaten kunnen direct aan het ziekbed bij de patiënt worden ingezet in plaats van in een centraal laboratorium.

Verbeteren zorg

"Philips is ervan overtuigd dat het testen aan het ziekbed in kritische zorgsituaties in het ziekenhuis een belangrijke rol speelt bij de verbetering van de uiteindelijke behandeluitkomsten voor de patiënt. Bovendien speelt het een significante rol bij kostenbesparing in de gezondheidszorg. Het past uitstekend bij onze vooraanstaande marktpositie in kritische zorgsituaties en onze holistische benadering van de zorgcyclus van, bijvoorbeeld, de hartbewaking", aldus Steve Rusckowski, Executive Vice President en CEO bij Philips Healthcare.

Technologie

De volledig geautomatiseerde in de hand gehouden testapparaten worden gebaseerd op immunoassays en maken gebruik van Philips' nieuwe Magnotech-biosensorplatform. Zij zijn bedoeld om clinici te ondersteunen bij tijdkritische besluitvorming en verminderen vertragingen eigen aan laboratoriumtests. Philips' Magnotech-biosensorplatform kan wat betreft nauwkeurigheid en gevoeligheid aantoonbaar de analytische prestaties van laboratoriumsystemen evenaren. Er loopt een productontwikkelingsprogramma en in 2010 wordt de eerste mijlpaal verwacht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top