ACTUEEL

Bravis ziekenhuis plaatst spoedbedden voor kwetsbare ouderen

Het Bravis ziekenhuis en de zorginstellingen Groenhuysen en het tanteLouise gaan samen twee afdelingen met spoedbedden voor de opvang van kwetsbare ouderen opzetten. Nu komt het steeds vaker voor dat ouderen op de spoedeisende hulp (SEH) van het ziekenhuis terecht komen.

Dagblad BN De Stem meldt dat er tien bedden bij Weihoek in Roosendaal komen te staan. Dit  regionaal behandelcentrum van Groenhuysen. In Bergen op Zoom gaat het om ongeveer zes bedden die aangehaakt worden bij het Centrum voor Geriatrische Revalidatie (CGR) van tanteLouise. Beide locaties staan in directe verbinding met het ziekenhuis.

De zogeheten TOKO-bedden (Tijdelijke Opvang Kwetsbare Ouderen) moeten behandelaars de  tijd en ruimte geven om na te gaan wat het beste is voor de patiënt, nadat die op de SEH is binnengekomen: met aanvullende thuiszorg terug naar huis of naar een verpleeghuis. Ouderen die geen medisch specialistische zorg nodig hebben, hoeven zo niet meer in het ziekenhuis te blijven.

De tien bedden bij Weihoek zijn niet alleen bedoeld voor ouderen die op de Spoedeisende Hulp belanden. Opname kan ook rechtstreeks vanuit de thuissituatie. Het verblijf op de spoedzorg is voor maximaal twee weken. tanteLouise streeft ernaar om binnen 48 uur een oplossing te vinden.

Aan het eind van het jaar moet er één centraal aanmeldpunt zijn voor de spoedzorg in Roosendaal en Bergen op Zoom. Over de financiering moet nog worden onderhandeld met de zorgverzekeraars, aldus BN De Stem.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top