Finance

CZ mag 1,8 miljoen niet verhalen op bestuurder Zorggroep Helmond

CZ kan waarschijnlijk fluiten naar de 1,8 miljoen euro die de zorgverzekeraar wilde terugvorderen van Zorggroep Helmond. Zorggroep Helmond is failliet en oud-directeur Dursun Altun kan niet persoonlijk aansprakelijk worden gehouden, zo oordeelde de rechter in Breda.

Zorggroep Helmond ging in juni 2016 failliet. CZ was maanden daarvoor al gestopt met het uitkeren van persoonsgebonden budgetten (pgb’s) aan het bureau, dat zorg organiseerde voor jongeren met een beperking. De zorgverzekeraar merkte in 2015 dat veel geld uit de pgb's niet was besteed aan de beloofde zorg. Eind vorig jaar eiste CZ daarom namens 66 cliënten in totaal 1,8 miljoen euro terug.

Bij Zorggroep Helmond was vanwege het faillissement niets te halen voor CZ. De zorgverzekeraar probeerde daarom hard te maken dat ex-directeur Altun persoonlijk verantwoordelijk was voor het verdwijnen van 1,8 miljoen euro. De rechtbank in Breda gaat daarin niet mee. Volgens de rechter heeft CZ onvoldoende onderbouwd dat Altun doelbewust geld heeft weggesluisd. Op de vraag of er sprake is van fraude, gaat de rechter niet in, zo meldt het Brabants Dagblad.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top