ACTUEEL

Denktank wil dat Bethesda volwaardig ziekenhuis blijft

Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen, onderdeel van de Treant Zorggroep, moet een volwaardige ziekenhuisvoorziening blijven. De bereikbaarheid van zorg komt in het geding door het sluiten van afdelingen in het Hoogeveense ziekenhuis.

Dat stelt de Denktank Ziekenhuis Bethesda in een rapport dat woensdagavond is aangeboden aan de Hoogeveense gemeenteraad, zo meldt DVHN.

In de denktank zitten onder meer een huisarts, oud-huisartsen en specialisten die in het Hoogeveense ziekenhuis hebben gewerkt. Ze zijn bezorgd over de gevolgen van de herverdeling van de zorg door Treant over de drie ziekenhuislocaties in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal. In februari werd bekend dat de intensive care uit het Bethesda verdwijnt. Eerder kwam het bericht dat Treant de complexe zorg in Emmen wil concentreren. 

Bereikbaarheid

De denktank wil dat Hoogeveen een volwaardig ziekenhuis behoudt, zodat patiënten in het Bethesda kunnen blijven rekenen op "maximale zorg". De denktank vreest dat er met name voor ouderen problemen zullen ontstaan wanneer zij voor zorg naar de vestiging in Emmen moeten. De reistijd bedraagt per auto een uur en een kwartier en met het openbaar vervoer twee uur en een kwartier, becijferde de denktank.

Treant laat aan DVHN weten benieuwd te zijn naar het rapport en in gesprek te willen met de denktank.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top