Finance

Onderzoeksteam doet invallen vanwege pgb-fraude

Een speciaal onderzoeksteam van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in verband met fraude met zorggelden op 14 juni doorzoekingen gedaan in vier panden in Den Haag en een in Rotterdam. Dat melden verschillende lokale media.

Het zou gaan om honderdduizenden euro's aan misbruik van persoonsgebonden budgetten (pgb's), maakte het Openbaar Ministerie op donderdag 15 juni bekend. Tot de verdachten behoren een zorginstelling en een stichting die de pgb-gelden beheert, die geld beheren van cliënten van wie een deel de Nederlandse taal niet machtig is. Ook twee personen die betrokken zijn bij de organisaties zijn verdacht. Twee kantoren en drie woningen zijn doorzocht. De administratie is in beslag genomen en op de bankrekeningen ligt beslag.

Het gespecialiseerde rechercheteam Zorgfraude onderzoekt of de verdachten met de DigiD van hun cliënten hebben ingelogd bij onder meer de Sociale Verzekerings Bank (SVB). De verdachte instellingen zouden minder zorg hebben geleverd dan in rekening is gebracht. Het daarmee opgestreken geld zou vervolgens zijn witgewassen, is het vermoeden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top