ACTUEEL

Medische labs Certe en Izore mogen fuseren

Stichting Certe Medische Diagnostiek en Advies en Stichting Izore (Centrum Infectieziekten Friesland) mogen fuseren. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) verwacht dat de voorgenomen fusie de concurrentie "niet significant zal beperken".

Beide organisaties doen medisch microbiologisch onderzoek naar bijvoorbeeld virussen en bacteriën voor huisartsen en ziekenhuizen.

De ACM concludeert dat er weinig concurrentie is tussen de organisaties, omdat ze in verschillende werkgebieden actief zijn. Er blijven voor afnemers genoeg andere laboratoria over. Ook zorgverzekeraars en ziekenhuizen blijven voldoende mogelijkheden houden om goede afspraken te maken over prijs en kwaliteit, aldus de kartelwaarhond. 

Groen licht

Certe en Izore willen per 1 juli samengaan, nu zowel de ACM als de NZa al groen licht hebben gegeven voor de fusie. De organisaties blijven als aparte stichtingen bestaan en bundelen de krachten op onderdelen, zoals gezamenlijke inkoop en innovatie. Bij de fusie zullen geen gedwongen ontslagen vallen.

Harjan van Dam, bestuurder van Certe: "Het doel van de fusie is om onze klanten dienstverlening van goede kwaliteit te kunnen blijven bieden, nu en in de toekomst. Regionaal investeren in innovatie en verbetering alsook het behoud van de kwaliteit in de regio staan daarbij centraal."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top