Tech

Studenten ontwikkelen ziekenhuis-drone

Een studententeam van de TU Eindhoven heeft een drone ontwikkeld die taken kan uitvoeren in het ziekenhuis, zoals het rondbrengen van medicijnen. De studenten demonstreerden hun drone donderdag in het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Eindhoven.

De drone kan zelfstandig opdrachten uitvoeren en over de eigen vliegroute "nadenken". Ook is de drone veilig gemaakt, onder meer door de propellers af te schermen.

Innovatie

Medisch specialisten en ingenieurs van MMC zien mogelijkheden in toepassingen van de drone. Ze denken onder meer aan het bezorgen van medicatie bij patiënten in het ziekenhuis. Gynaecoloog Marlies Bongers: "Ik ben er van overtuigd dat innovatie in het ziekenhuis een goede bijdrage kan leveren aan de toekomst van de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld tijdens het begeleiden van patiënten bij aankomst in het ziekenhuis naar een afspraak."

Een nieuw team van studenten gaat nu verder met het ontwikkelen van de drone.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Joris Jaspers

19 juni 2017

Apart!
Een ziekenhuios is bij uitstek een plek waar je met rollend materiaal overal kan komen. Dus een bv. een medicatie-robot (en andere spoedbezorging) is heel waardevol en nodig.
Maar waarom een Drone voor in het ziekenhuis. Lijkt mij Technology Push en Overkill.

Wulf van Loenen

19 juni 2017

Ik vind de bezorging door de verpleegkundige zelf ook erg prettig. Mijn ervaring is dat je juist rond medicatie met direct verpleegkundig contact veel misverstanden kunt voorkomen.

Top