ACTUEEL

Vergeten bejaarde zit nacht op wc in verpleeghuis

Een 85-jarige vrouw heeft deze week een nacht in het donker op een po-stoel doorgebracht in het Weerste verpleeghuis Sint Martinis. Ze was vergeten en te zwak om zelf op te staan. Door een reeks nalatigheden werd ze pas de volgende dag opgemerkt. Dit meldt de dochter van de vrouw in De Telegraaf.

Reeks fouten

Volgens Marianne Vossen, de dochter van de bejaarde vrouw, zijn er cruciale fouten gemaakt. Het personeel was vergeten het mobiel alarm om de hals van haar moeder te doen. Bewoners zoals zij hebben dit gewoonlijk, zodat ze altijd hulp kunnen inschakelen. Vervolgens zijn ze vergeten de vrouw in bed te leggen. In de overdracht hebben ze gemeld dat iedereen erin lag, terwijl dat niet zo was. Verder wordt er gewoonlijk ’s nachts nog een ronde wordt gemaakt om te zien of iedereen in bed ligt. Dat is ook niet gebeurd, aldus de dochter.

Verpleeghuis stelt onderzoek in

De directie van Sint Martinus zegt een onderzoek in te stellen. “Als het zo gegaan is, is het schrijnend en een grote nalatigheid. We gaan met alle betrokkenen praten en kijken dan of er personen zijn voor wie het consequenties heeft”, zegt clusterdirecteur Carin Rosbergen van Sint Martinus in De Telegraaf.

Geen zaak voor IGZ

De Inspectie voor de Gezondheidszorg vindt dat de afhandeling een zaak is van het verpleeghuis en de klachtencommissie, omdat het incident geen verdere gevolgen heeft gehad voor de bejaarde vrouw.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top