Finance

De Orde beraadt zich op noodplan

De Orde van Medisch Specialisten beraadt zich op een noodplan. Ze vecht de 375 miljoen euro aan die minister Klink van VWS op de vrijgevestigde medisch specialisten wil bezuinigen. De rechtzaak hierover dient op vrijdag 15 januari. Het noodplan wordt ingeschakeld als de uitspraak in haar nadeel uitvalt. Dit meldt MedNet.

Orde geeft verzet niet op

Het noodplan van de Orde blijft geheim tot na de rechtszaak. De uitspraak van de rechter wordt in februari verwacht. Wel staat vast dat de Orde niet opgeeft als ze de zaak verliest. Minister Klink kondigde eind 2009 aan nog 137 miljoen euro extra te bezuinigen op de vrijgevestigde medisch specialisten. De Orde kan hier nu nog geen bezwaar tegen aantekenen. Klinks plan moet eerst nog door de NZa worden goedgekeurd.

Stichting Bezorgd

De Orde heeft de afgelopen weken goed contact gehad met Stichting Bezorgd, aldus MedNet. Initiatiefnemer Milco Linssen van de stichting heeft De Orde zijn hulp aangeboden voor de strijd tegen de bezuinigingen. “We varen beiden onze eigen koers, maar we hebben hetzelfde einddoel, dus we houden elkaar goed op de hoogte van onze activiteiten”, zegt de Orde in MedNet.

Actiekaart

Stichting Bezorgd heeft onlangs een actiekaart voor in de wachtkamer uitgebracht. Specialisten kunnen deze bestellen om zo patiënten alert te maken op de gevolgen van de bezuinigingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top