ACTUEEL

Zorgverzekeringskaart helpt ook bij keuze aanvullende verzekering

Zorgverzekeraars komen dit najaar met een 'zorgverzekeringskaart' bij elke aanvullende zorgverzekeringspolis, maakte Zorgverzekeraars Nederland (ZN) maandag bekend. Die moet inzicht bieden in de verschillende dekkingen van aanvullende verzekeringen. Er bestond al een zorgverzekeringskaart voor de basiszorgverzekering.

Op de kaart staat informatie over de belangrijkste polisvoorwaarden van zorgverzekeringen. Naast inzicht in de polisvoorwaarden maakt de zorgverzekeringskaart het ook makkelijker om een passende basis- en aanvullende zorgverzekering te vinden, aldus de branchevereniging.

Informatie

ZN-directeur Petra van Holst: "Verzekerden moeten zich goed kunnen oriënteren en goed onderbouwd een keuze kunnen maken voor een aanvullende verzekering. Juist omdat daarbij de persoonlijke situatie grote invloed heeft op de zorgbehoefte, willen zorgverzekeraars hierover duidelijke en voor iedereen begrijpelijke informatie geven." 

De kaart is in november beschikbaar en voldoet aan een Europees format dat pas vanaf het voorjaar van 2018 verplicht is. 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top