ACTUEEL

Nederlandse gaat internationale vereniging verloskundigen voorzitten

De Nederlandse Franka Cadée is verkozen tot nieuwe voorzitter van de International Confederation of Midwives, de internationale vereniging van verloskundigen. Dat gebeurde in Toronto, Canada, tijdens de algemene ledenvergadering van de ICM. Cadée is manager strategie & beleid van Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).

Cadée is van huis uit verloskundige. Zij heeft zowel in Nederland als in uiteenlopende andere landen gewerkt. 

De ICM-president vertegenwoordigt de wereldwijde gemeenschap van verloskundigen en werkt nauw samen met het ICM-secretariaat aan de implementatie van de strategische richting. Ook werkt zij mee aan het contact met internationale en regionale partners en de ondersteuning van verloskundigen verenigingen. Franka Cadée wil zich als president sterk maken voor het humaniseren van de zorg voor moeder en kind, zo laat de KNOV weten.

De verkiezing vond plaats tijdens de council van het internationale congres van de ICM in Toronto. Op zondag 18 juni is het 31e ICM-congres in Toronto van start gegaan met het thema 'Midwives - Making A Difference In The World'. Ruim 4000 verloskundigen uit de hele wereld nemen deel aan het vijfdaagse congres.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top