Tech

Teladoc neemt artsennetwerk Best Doctors over

Telezorgplatform Teladoc neemt artsennetwerk Best Doctors over. Dat hebben de Amerikaanse organisaties donderdag bekendgemaakt.

Best Doctors, in 1989 opgericht door twee hoogleraren van de Harvard School of Medicine, is een wereldwijd netwerk van artsen die second opinions uitvoeren. De aangesloten specialisten kunnen helpen bij het geven van aanvullende gespecialiseerde informatie over de aanvankelijke diagnose. De organisatie is ook in Nederland actief. Onder meer klanten van zorgverzekeraar CZ kunnen gebruikmaken van het Best Doctors-programma.

Gezondheidsoplossingen

Teladoc, een van Amerika’s grootste aanbieders van teleconsulten, betaalt zo’n 440 miljoen dollar voor Best Doctors. "Door het bewezen portfolio van gezondheidsoplossingen van zowel Best Doctors als Teladoc goed te benutten kunnen leden op eenvoudige, virtuele en patiëntgerichte manier hun gezondheidsproblemen aanpakken, oplossen, resultaten verbeteren en kosten besparen", zo lichten de organisaties de overname toe.

Jason Gorevic, ceo van Teladoc CEO: "Dankzij het Best Doctors-netwerk van internationaal vermaarde specialisten in meer dan 450 specialismen (...) zetten we een enorme stap voorwaarts in de realisatie van onze visie om voor consumenten een centrale betrouwbare bron van informatie te zijn voor de meest uiteenlopende medische vragen en behoeften, waar en wanneer het hen uitkomt."

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top