ACTUEEL

ANBO en De Unie vinden aansluiting in polder

Seniorenorganisatie ANBO en vakbond De Unie sluiten zich met ingang van volgende maand definitief aan bij de Vakcentrale voor Professionals (VCP). Daardoor kunnen ze voortaan meepraten op het hoogste niveau van het Nederlandse polderoverleg.

Ook de Unie van Onafhankelijke Vakorganisaties (UOV) zet deze stap. De drie clubs zijn zelf niet direct vertegenwoordigd binnen bijvoorbeeld de Sociaal-Economische Raad (SER), maar kunnen via de VCP straks toch hun zegje doen. De VCP zit net als FNV en CNV wel aan tafel in het centrale overleg waaraan ook werkgeversorganisaties deelnemen.

ANBO, De Unie en UOV dienden hun aanvragen voor aansluiting bij VCP onlangs al in. Maar deze moesten eerst nog goedgekeurd worden op de algemene vergadering van de vakcentrale. Bij de VCP waren al meer dan vijftig vakorganisaties aangesloten, waaronder ook politievakbond ACP en pilotenbond VNV.

Het gaat overigens niet om een echte fusie van de organisaties met de VCP, maar puur om de belangenbehartiging in het polderoverleg. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top