ACTUEEL

GGZ Delfland wil onderdelen overnemen van Parnassia en Antes

GGZ Delfland wil onderdelen van Parnassia Groep en onderdelen van Antes overnemen. De bedrijven hebben op 22 juni 2017 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Parnassia Groep en Antes willen samen fuseren en hebben toestemming gevraagd aan de ACM. De Autoriteit heeft onlangs laten weten als voorwaarde voor een fusie te stellen dat er klinieken, behandelcentra en patiënten worden overgedragen aan GGZ Delfland. De ACM is namelijk bang dat na de fusie van de twee ggz-instellingen anders een bijna-monopolist zou ontstaan in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Parnassia Groep en Antes willen samen verder omdat zij samen meer patiënten nóg beter kunnen behandelen tegen lagere kosten. Ook kunnen zij samen één behandelorganisatie vormen voor mensen met ernstige psychiatrische stoornissen en ouderen in de regio Rijnmond en gezamenlijke GGZ-FACT teams en gecombineerde klinieken te vormen met één elektronisch patiëntendossier. Verder denken zij samen zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden in een tijd van bezuinigingen en krimp.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top