ACTUEEL

ACM keurt overname deel orthopedietak Maartenskliniek goed

Het St. Antonius Ziekenhuis mag een deel van de orthopedie-activiteiten van de Sint Maartenskliniek in Woerden overnemen. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijft er in de regio op het gebied van orthopedie voldoende keuze voor patiënten en verzekeraars.

Dat heeft de ACM maandag bekendgemaakt.

Het St. Antonius bood op de locatie van het Zuwe Hofpoort ziekenhuis in Woerden al samen met de Maartenskliniek Woerden orthopedie aan. De zorg werd geleverd onder de vlag van de Maartenskliniek. Nu worden de activiteiten van de Maartenskliniek Woerden gesplitst en neemt het Sint Antonius een deel van de zorg over. Het ziekenhuis gaat de behandelingen voortaan zelfstandig uitvoeren in een polikliniek in Woerden en in het ziekenhuis in Leidsche Rijn.

Ook de Maartenskliniek Woerden houdt een polikliniek voor orthopedie in Woerden. Voor operaties bij de Maartenskliniek zullen patiënten voortaan naar Boxmeer of Nijmegen moeten reizen.

Splitsing

De splitsing van activiteiten komt voort uit een verandering in de organisatievorm bij de Sint Maartenskliniek in Woerden. Het St. Antonius Ziekenhuis is momenteel voor 30 procent eigenaar van de Maartenskliniek in Woerden, de Sint Maartenskliniek heeft 70 procent van de aandelen. De Maartenskliniek Woerden was tot op heden een aparte bv. Vanwege diverse ontwikkelingen, zoals de fusie tussen St. Antonius Ziekenhuis en Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, is besloten de bv formeel op te heffen en in Woerden verder te gaan als onderdeel van de Sint Maartenskliniek. 

Met deze ontwikkelingen wordt de Maartenskliniek Woerden voor 100 procent onderdeel van de Sint Maartenskliniek en zal deze vestiging ook de naam Sint Maartenskliniek (locatie Woerden) gaan dragen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top