ACTUEEL

IGZ legt Dental Dentia last onder dwangsom op

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de instelling voor mondzorg Dental Dentia in Rotterdam een last onder dwangsom opgelegd. De inspectie ziet zich hiertoe genoodzaakt omdat Dental Dentia niet voldoet aan de eisen voor bijvoorbeeld het voorkomen van infecties.

Tijdens een aantal inspectiebezoeken constateerde IGZ dat er op heel wat terreinen verbeteringen nodig zijn. In de instelling is de infectiepreventie op belangrijke onderdelen niet op orde. Ook heeft een van de tandartsen niet de juiste papieren voor radiologie. Verder ontbreken er protocollen en moeten de dossiers van de patiënten beter worden bijgehouden.

Aanwijzing

De inspectie heeft Dental Dentia al eerder opgedragen verbetermaatregelen te nemen. Daar kreeg de instelling toen drie maanden de tijd voor. Uit het inspectiebezoek daarna bleek dat deze nog steeds niet goed waren uitgevoerd. Op een aantal punten was de zorgaanbieder zelfs achteruit was gegaan. Hierop legde de inspectie Dental Dentia een aanwijzing op.

Dental Dentia moet de vastgestelde tekortkomingen binnen twee weken herstellen. Als dat niet lukt moet de zorgaanbieder - per week dat niet wordt voldaan - een dwangsom betalen van duizend euro. Dit met een maximum van 10 duizend euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top