ACTUEEL

Delfzicht Ziekenhuis blundert met donorzaad

Het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl heeft donorzaad verwisseld. Een lesbisch stel eist duidelijkheid over de biologische vader van hun zoontje. Het kind is donker getint en heeft kroeshaar, terwijl de spermadonor, een vriend van het stel, blank is. De zaak is donderdag voorgekomen bij de rechtbank in Groningen. Dat meldt RTV Noord.

Biologische vader

Het jongetje is in 2002 geboren. De vrouwen vinden dat hij moet weten wie zijn vader is. Dit proberen zij nu via de rechter af te dwingen.

Administratieve fout

Het Delfzicht Ziekenhuis erkent de fout, maar kan niet achterhalen wie de donor is. Er is waarschijnlijk sprake van een administratieve fout, meldt RTV Noord. Doordat de administratie van het ziekenhuis niet op orde is, is de enige manier om de biologische vader te achterhalen via de gynaecoloog. Hij heeft echter beroepsgeheim.

Meer fouten

Volgens de advocaat van de vrouwen is er niet alleen sprake van een administratieve fout. Zo zou er in het buisje waarin het zaad van hun eigen donor had moeten zitten, zaad van twee andere donoren hebben gezeten. Ook bestaat er de mogelijkheid dat het zaad van de beoogde donor is gebruikt voor andere stellen.

Onderzoek IGZ

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft al een onderzoek ingesteld. Volgens de inspectie gaat het om een incident.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top