Tech

Vloggers willen hartritmestoornissen bespreekbaar maken

Op patiëntenplatform Hart.volgers.org zijn deze week de eerste 'medische vlogs' gedeeld. Daarin vertellen mensen met een hartritmestoornis over hun leven als hartpatiënt. De vloggers willen de drempel om over hartritmestoornissen te praten verlagen.

De introductie van de vlogs vond plaats tijdens 'de week van het hartritme', een initiatief van het patiëntenplatform en Isala, St. Antonius Ziekenhuis en de Hart&Vaatgroep. "Vanuit mijn eigen ervaring wil ik bijdragen dat mensen eerder hartritmestoornissen herkennen en betere informatie hebben zodat ze minder ongerust zijn en beter snappen wat het is", aldus één van de vloggers.

Hartaandoening

Hartritmestoornissen zijn één van de meest voorkomende hartaandoeningen in Nederland. Zo’n tien procent van de mensen van 65 jaar of ouder heeft er last van. Hartritmestoornissen leiden tot klachten, beperkingen in het dagelijks leven en geven verhoogde risico’s op herseninfarcten.

Hart.volgers.org is in 2014 opgezet door twee deskundigen van het Hartcentrum van Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Op het platform delen hartpatiënten ervaringen en staan ze rechtstreeks in contact met medische experts. "Bezoekers geven aan zich beter geïnformeerd te voelen, minder ongerust te zijn, hun aandoening beter te begrijpen, medicatie beter in te nemen en zich beter te voelen. Daarnaast bleek voor ongeveer 10 procent een bezoek aan de arts niet nodig na een bezoek aan platform", aldus de initiatiefnemers van de site.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

T. Estland

5 juli 2017

Mooi om te zien dat vloggers hier aandacht voor vragen.

Top