ACTUEEL

Omvallen Meavita bedreigt continuïteit zorg

De continuïteit van de zorg van thuiszorggigant Meavita is in gevaar. Door het dreigende faillissement dreigen 100 duizend burgers van zorg verstoken te raken. Dit schrijft  staatssecretaris Bussemaker aan de Tweede Kamer. In de brief laat Bussemaker tevens doorschemeren dat de voorgenomen defusie financieel onvoldoende soelaas biedt. Meavita Nederland ontstond twee jaar geleden uit een fusie van Thuiszorg Groningen, Sensire, Vitras/CMD en Meavita. Het bedrijf heeft 20 duizend werknemers en zet jaarlijks ruim een half miljard euro om. De instelling raakte vorig jaar in financiële problemen. Om die het hoofd te bieden werd besloten om het bedrijf weer op te splitsen in de drie oorspronkelijke delen. 

Onvoldoende inzicht

Meavita heeft de overheid om steun gevraagd, maar Bussemaker weigert die zolang het bedrijf haar zaakjes boekhoudkundig en organisatorisch nog niet op orde heeft. “De structuur van Meavita bestaat uit vele rechtspersonen die op allerhande manieren met elkaar zijn verbonden. Er is bij Meavita momenteel onvoldoende inzicht in en zekerheid over de financiële stand van zaken, alsmede over de omvang en de oorzaken van de verslechtering van de financiële positie” , schrijft Bussemaker aan de Tweede Kamer.
De problemen bij Meavita zijn ontstaan door ondermeer bezuinigingen op de AWBZ en de introductie van marktwerking in de thuiszorg. Meavita heeft contracten te goedkoop aangeboden en afgesloten.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

14 maart 2009

312 keer bekeken deze site, en niemand die iets schrijft.Ik werk daar al bijna 24 jaar ..Eerst groenekruis, humanitas.oranje groenekruis samengevoegd tot 1 prachtig bedrijf met ijverige mensen thuiszorg Den Haag..1 familie die zorg leverde aan alle mensen die het nodig hadden/hebben....Niets was teveel .Zelfs als je tijd om was en er moest nog iets gedaan worden gingen we nog op pad..thuiszorg/meavita..trots dat je daar mocht en kon werken..En vandaag zwarte verdrietige dag.. Je gaat naar huis, brok in je keel, hoe heeft het zo ver kunnen komen..triest , verdrietig... vandaag vrijdag de dertiende 2009 gaat de geschiedenis boeken in.....meavita ..oude thuiszorg..helaas bestaat niet meer..een herinnering blijft voor mij en koester die....Voor al mijn collega's waar je ook bent, die dit lezen..jij was mede die bikkel..kop op..je hebt je best gedaan niks onze schuld....

we gaan door na alle commotie verdriet en media spectakel met ze alle weer in een stichting..wij gaan het weer doen wij laten niemand in de kou staan..dat zijn de mensen met het zorghart..succes allemaal kanjers ben trots op jullie allemaal..Grtz een Collega..

Top