ACTUEEL

RKZ-topman benoemd als lid raad van toezicht RvA

Jaap van den Heuvel is per 1 augustus 2017 benoemd als lid van de raad van toezicht van de Raad voor Accreditatie (RvA). Jaap van den Heuvel vult de vacature in die ontstaat na het aftreden van de Anton Buiting, die het maximale aantal termijnen als lid van de raad heeft ingevuld.

Van den Heuvel heeft brede bestuurlijke ervaring in de zorg en is vanuit diverse functies goed bekend met het werkveld van de RvA. De primaire taak van de RvA bestaat uit het accrediteren en geaccrediteerd houden van organisaties als laboratoria, inspectie-instellingen, certificatie-instellingen en verificatie-instellingen, zodat het vertrouwen in de kwaliteit van producten en diensten ook echt gerechtvaardigd is. 

Van den Heuvel is sinds januari 2016 voorzitter van de raad van bestuur van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk en is gepromoveerd op het gebied van kwaliteitsmanagement in de zorg. Daarnaast vervult hij verschillende bestuurlijke en toezichthoudende functies in uiteenlopende organisaties en het onderwijs. Onlangs is hij benoemd als bijzonder hoogleraar Healthcare Management aan de Universiteit van Amsterdam.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top