ACTUEEL

Klink ziet af van marktwerking in ambulancesector

Minister Ab Klink van VWS ziet volgens de Telegraaf af van een voorgenomen landelijke vergunningverlening in de ambulancesector mits er één cao in de sector komt. Vakbond ABVAKABO FNV is blij met dit besluit, maar vraagt zich af of de inhoud van de cao waar de leden vorige maand mee akkoord zijn gegaan nog wel van toepassing kan zijn.

Werkgarantie

De minister wilde bij de invoering van de vergunningverlening alleen een voorwaarde opnemen voor een werkgarantie van het huidige ambulancepersoneel als er één cao geldt in de sector, aldus ABVAKABO FNV. De onderhandelaars hebben van de leden de ruimte gekregen om drie cao’s om te smelten tot één.

Onderhandelingsruimte

Cao-onderhandelaar Ruud Kuin van de vakbond: "Vraag is of de onderhandelingsruimte die wij van onze leden hebben gekregen bij de totstandkoming van de cao, nog steeds geldt. De omstandigheden zijn immers niet meer hetzelfde. We moeten nu dus eerst in overleg met onze achterban om te kijken of wij het cao-akkoord kunnen ondertekenen."

Arbeidsvoorwaarden

Nu de marktwerking van de baan lijkt te zijn, is het de vraag of de sectorcao nog wenselijk is. De sectorcao zou de arbeidsvoorwaarden veilig stellen bij het wisselen van vergunningen. Dit lijkt nu niet meer nodig.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top