ACTUEEL

Nederlandse revalidatiegeneeskunde scoort internationaal

De Nederlandse revalidatiegeneeskunde staat internationaal stevig op de kaart. In de top tien van het Center for World University Rankings (CWUR) staan maar liefst drie Nederlandse academische centra.

De afdeling revalidatiegeneeskunde van het UMCG wordt door de CWUR in 2017 beoordeeld als één na beste van de wereld. Het VUmc en Radboudumc staan op respectivelijk plek 5 en 6. De lijst van beste revalidatiegeneeskundige centra wordt aangevoerd door de Universiteit van Toronto.  

Integrale beoordeling

Het CWUR maakt ranglijsten van alle universitaire disciplines in de hele wereld. De ranglijst komt tot stand door een integrale beoordeling van de kwaliteit van onderwijs, opleiding en onderzoek. Het CWUR beoordeelt aan de hand van acht indicatoren. Naast 'normale' uitkomstmaten zoals het aantal publicaties en citaties in relevante vaktijdschriften, wordt er ook gekeken naar het prestige van de wetenschappelijke staf, de wetenschappelijke prijzen die onderzoekers en studenten van de afdeling hebben gewonnen en het carrièreverloop van alumni.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top