ACTUEEL

OM stelt geen vervolging in na overlijden jonge hockeyer

Het Openbaar Ministerie (OM) stelt geen vervolging in tegen de artsen die betrokken waren bij de dood van Rogier Mooij. Dat meldt de NOS.

De 21-jarige hockeyer overleed in 2014 in het ziekenhuis Tergooi in Blaricum als gevolg van acute hartproblemen. Ondanks hevige pijn op de borst en benaudheidsklachten werd Mooij niet door een specialist gezien.

Fouten

Aanleiding voor het strafrechtelijke onderzoek was het inspectierapport over de dood van Mooij. Daarin wordt geconcludeerd dat de zorg 'ernstig tekort' was geschoten. Het OM concludeert nu dat er fouten zijn gemaakt in de zorg en de organisatie bij het ziekenhuis, maar dat er geen direct verband is tussen deze fouten en het overlijden van de patiënt. Omdat het verband er niet is, vervalt de basis voor strafrechtelijke vervolging, aldus het OM.

Tergooi gaf eerder al toe dat er fouten zijn gemaakt bij de behandeling. Het Regionaal Tuchtcollege Amsterdam legde eerder een waarschuwing op aan de longarts die bij de behandeling is tekortgeschoten. Jeanne van Kasbergen, de moeder van de hockeyer, vindt het erg teleurstellend dat het OM de artsen niet vervolgt, zegt ze tegen NH Nieuws. "Ik had het kunnen inschatten, maar dat had ik niet gedaan. Ik dacht: het OM zal het wel rechttrekken."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top