ACTUEEL

'ADRZ mag Terneuzen niet links laten liggen'

De Gedeputeerde Staten van Zeeland moeten uitzoeken of het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes weigert hartpatiënten door te verwijzen naar het nieuwe dottercentrum in Terneuzen. Dat wil de Partij voor Zeeland, meldt BN de Stem. De partij vindt dat de patiënt niet de dupe mag worden van onderlinge rivaliteit tussen de ziekenhuizen.

Hartcentra in Zeeland

Patiëntenorganisatie Het Klaverblad vreest dat het ADRZ patiënten niet wil doorverwijzen naar het dottercentrum. Het dottercentrum in Terneuzen gaat in april open. ADRZ wilde ook een hartcentrum openen in Goes, maar minister Ab Klink van VWS heeft ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen de vergunning verleend.

Bemoeienis Klink

De Partij van Zeeland stelt in BN de Stem dat rivaliteit tussen ziekenhuizen blijkbaar belangrijker zijn dan het welzijn van de bevolking. De partij vindt dat het ADRZ gewoon moet doorverwijzen naar Terneuzen. Mocht Zeeland dit niet zelf regelen, dan wil de partij naar Klink stappen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top