ACTUEEL

Cordaan blijft toch lid van Actiz

Ondanks eerdere dreigementen om het lidmaatschap op te zeggen blijft zorgorganisatie Cordaan in Amsterdam in 2018 aan Actiz verbonden. De branchevereniging heeft de koers in de goede richting bijgestuurd, vindt Cordaan.

Cordaan kondigde beging dit jaar aan het lidmaatschap per 31 december op te zeggen. Een andere discussie over de kwaliteit van zorg, meer aandacht voor de grootstedelijke problematiek en een andere cultuur in de vereniging waren volgens Cordaan noodzakelijk. Inmiddels heeft Actiz met de leden het fundament voor een nieuwe verenigingsstructuur gelegd. Ook Cordaan heeft hier actief aan bijgedragen. Het resultaat biedt voldoende vertrouwen het lidmaatschap alsnog voort te zetten, laat Cordaan in een verklaring weten.

Beweging

“Wij hebben in de gedachtenvorming over vernieuwing van de verenigingsstructuur bewust een actieve rol gespeeld”, reageert bestuurder Ronald Schmidt. "Wij waren en zijn van mening dat als je ergens kritisch over bent, je ook inspanning moet leveren om verbetering te realiseren."
De nieuwe verenigingsstructuur moet de aanzet geven tot een netwerkorganisatie met een open, dynamische cultuur. "Actiz zal als vereniging van zorgorganisaties de komende jaren in een bewegende wereld ook in beweging moeten blijven", gelooft Schmidt. "Wij dragen daar vanuit Cordaan graag aan bij."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top