ACTUEEL

Wethouder vraagt IGZ in te grijpen bij verpleeghuis

De Amstelveense wethouder Herbert Raat (Zorg en gezondheid) heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gevraagd om onmiddellijk actie te ondernemen in verpleeghuis Nieuw Vredeveld. Dat meldt AT5.

De afgelopen maanden kreeg Raat steeds meer signalen over misstanden Nieuw Vredeveld –onderdeel van Brentano. In de brief aan de inspectie stuurt hij foto's mee waarin bevuilde kleding en een vloer met ontlasting te zien zijn.

Bestuursvoorzitter Lies Zuidema van Brentano toont zich tegenover AT5 verrast door de actie van de wethouder. Volgens speelden de ergste klachten begin dit jaar. Een plan van aanpak, waar ook Raat en de IGZ van op de hoogte zijn, zou inmiddels verlichting hebben gebracht.

Toch omschrijven naasten van de bewoners de situatie volgens AT5 als ‘mensonterend’. Er zou sprake zijn van personeelstekorten, een groot verloop en ongediplomeerde verpleegkundigen en uitzendkrachten die reguliere diensten draaien. Sommige familieleden proberen nu om hun naasten te beschermen iedere dag aanwezig te zijn, meldt AT5.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top