Finance

Alliade overweegt verkoop noodlijdende zorgsupermarkten

Alliade wil af van de noodlijdende supermarktdochter Support & Co. Dit meldt RTL Nieuws op basis van jaarstukken van de zorginstelling.

RTL Nieuws meldde in 2016 al dat Support & Co technisch failliet was. In een reactie liet Alliade toen weten het dochterbedrijf bewust financieel te steunen vanwege het belang voor de zorgverlening aan cliënten. Nu blijkt de zorgaanbieder toch van het supermarktbedrijf af te willen en op zoek te zijn naar een partij die Support & Co zou willen overnemen.

Alliade zelf spreekt van een 'marktverkenning' waarvan de uitkomst nog niet vast staat. Uitgangspunt is een optimale inzet van maatschappelijke middelen. De zorgaanbieder zoekt volgens een woordvoerder een partner die de bedrijfsvoering van de supermarkten op zich neemt, zodat Support&Co zich volledig kan richten op de begeleiding van de cliënten die er werken. In wezen is dit volgens de woordvoerder "een initiatief om meer eenheid en stroomlijning in de zorgverlening te krijgen, zodat dat een besparing oplevert".

 

Nog dieper in de problemen

Het afstoten van Support & Co wordt lastig, volgens RTL Nieuws. Uit de jaarstukken blijkt namelijk dat het bedrijf in 2016 nog dieper in de problemen is geraakt en 272.000 euro verlies heeft gemaakt. Daardoor is het eigen vermogen ruim 600.000 euro negatief. Alliade heeft nog geen concreet zicht op een koper.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top