ACTUEEL

Zeeuws-Brabantse ziekenhuislabs samen verder

De laboratoria voor microbiologie van het Bravis ziekenhuis, het Amphia ziekenhuis en ZorgSaam, hebben hun krachten gebundeld. De laboratoria gaan samen verder onder de noemer Microvida.

“Met Microvida zetten we in op behoud en verbetering van de kwaliteit van de diagnostiek en de medische advisering”, zegt arts-microbioloog en aanstaan directeur Bram Diederen. “Door op grotere schaal te gaan werken kunnen we meer en betere diensten verlenen. Dat is ook belangrijk voor het behouden en aantrekken van talentvolle medewerkers. Daarnaast  zorgt samengaan ervoor dat de continuïteit en beschikbaarheid van de microbiologische dienstverlening, op de langere termijn, voor de regio gewaarborgd is.”

De eerste stappen gezet voor een fusie zijn in 2016 gezet. Voor patiënten verandert er niets. Zij kunnen gewoon bij hun eigen zorgverlener, bijvoorbeeld de huisarts, terecht voor afname van lichaamsmateriaal, zoals bloed of urine. Het afgenomen materiaal kan daarna worden doorgestuurd naar Microvida voor microbiologisch onderzoek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top