Vastgoed

Aafje leent 57 miljoen voor renovatie verpleeghuizen

Zorgaanbieder Aafje heeft overeenstemming bereikt met Triodos Bank, ABN AMRO en BNG Bank over een lening van in totaal 57 miljoen euro voor renovatie en nieuwbouw van verpleeghuizen in Rotterdam. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

Volgens Aafje kent Rotterdam veel verouderd woonaanbod voor ouderen die niet meer thuis kunnen wonen. Dankzij de lening kan de zorgorganisatie hier nu naar eigen zeggen substantiële verbetering in realiseren. Het zal voornamelijk gaan om renovatie van bestaande panden, maar Aafje bekijkt ook de mogelijkheden van nieuwbouw.

Stenen

Peter Ploegsma, bestuurslid Aafje: "Het draait bij ons investeringsplan niet om stenen. Zo renoveren we waar dat kan, in plaats van maar slopen en nieuwbouwen. We realiseren het gewenste wooncomfort voor onze bewoners in een prettige en klantgerichte werkomgeving voor onze medewerkers".

Het streven is om de zorg in de verpleeghuizen zoveel mogelijk "zoals thuis" te organiseren, schrijft Aafje. De ouderenwoningen worden onderdeel van kleine woongroepen, met een gezamenlijke huiskamer en beschermde buitenruimte. Ook investeert de zorgorganisatie in domotica, healing environment en goede klimaatbeheersing.

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

T. Estland

6 juli 2017

Kan dat geld niet beter uitgegeven worden aan zorg?

Mauk van Heemstra ZorgSteedsBeter

7 juli 2017

Beste D/H Estland,
De ouderenwoningen worden onderdeel van kleine woongroepen, met een gezamenlijke huiskamer en beschermde buitenruimte. Ook investeert de zorgorganisatie in domotica, healing environment en goede klimaatbeheersing.
Dat is betere zorg.

Top