ACTUEEL

Westfriesgasthuis biedt patiënten 'winterservice'

Het Westfriesgasthuis in Hoorn biedt sinds maandag een gratis winterservice voor patiënten die door het winterse weer niet zelf naar het ziekenhuis durven te reizen. Dit heeft een woordvoerster maandag bekend gemaakt. Veel patiënten hebben zich al door één van de vier auto's van het ziekenhuis thuis laten ophalen en afzetten.

Gladheid

“Het idee ontstond vorige week. Er bereikten ons geluiden dat ouderen door de gladheid de straat niet op durfden, terwijl naast het ziekenhuis bloedprikauto's staan die niet de hele dag worden gebruikt. Het leek ons een goede service voor de vooral oudere patiënten om deze auto's te gebruiken voor een ophaal- en thuisbrengdienst,” aldus de woordvoerster.

Combineren van ritten

De winterservice geldt voor iedereen binnen het verzorgingsgebied van het Westfriesgasthuis. Het ziekenhuis probeert de ritten zo goed mogelijk rond de afspraak van de patiënten te plannen om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. “Ook combineren we ritten, bijvoorbeeld als twee patiënten uit hetzelfde dorp rond dezelfde tijd een afspraak hebben,” zegt de woordvoerster.

Spelregels

Aan de winterservice zijn wel enkele spelregels verbonden. Om de ritten goed in te kunnen plannen, moeten patiënten bijvoorbeeld minimaal 24 uur van tevoren bellen. Voor rolstoelgebruikers zijn de auto's overigens niet toegankelijk. Het ziekenhuis biedt de extra dienstverlening nog zolang de sneeuw de wegen glad houdt. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top