ACTUEEL

IGZ: zorg verpleeghuis Emmen voldoet niet aan norm

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft tijdens een recent inspectiebezoek tekortkomingen vastgesteld in verpleeghuis de Bleerinck van zorginstelling Tangenborgh. Er ligt een forse verbetertaak voor de zorginstelling, schrijft IGZ in een rapport dat vrijdag openbaar is gemaakt.

IGZ bracht op 28 maart een onaangekondigd bezoek aan De Bleerinck in Emmen. Aanleiding was de media-aandacht over de onrust bij medewerkers over bezuinigingen. Ook waren er Kamervragen gesteld na signalen van medewerkers over onveilige zorg.

Cliëntdossiers

Tijdens het bezoek constateerde de inspectie met name tekortkomingen op het gebied van cliëntdossiers in De Bleerinck. "Het ontbreken van een integraal dossier en het ontbreken van de samenhang in het zorgdossier op doelen, acties, rapportage en evaluatie is risicovol in de zorg voor de cliënten", schrijft IGZ in het rapport.

Volgens IGZ bevindt De Bleerinck zich nog in een onrustige fase na bezuinigingen. "De randvoorwaarden zijn veranderd en daarmee zijn zorgprocessen onder druk gekomen. Medewerkers en management zoeken met elkaar naar nieuwe mogelijkheden."

Verbetermaatregelen

De Bleerinck laat weten zich te herkennen in de kritiek van IGZ en is gestart met het doorvoeren van verbeteringen. De inspectie schrijft erop te vertrouwen dat de zorginstelling "voortvarend en duurzaam verbetermaatregelen zal doorvoeren".

De Bleerinck is een van de twaalf intramurale locaties van Zorggroep Tangenborgh. De Bleerinck biedt zorg op zes afdelingen, zogenoemde hofjes. IGZ heeft drie hofjes bezocht, namelijk Eshof, Marelhof en Loohoogte.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top