ACTUEEL

Amphia verzorgt medische ondersteuning EK Voetbal Vrouwen

Het Amphia Ziekenhuis zorgt voor de medische ondersteuning tijdens de trainingen en de wedstrijden van het EK Voetbal voor Vrouwen deze zomer, in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Dit heeft het Amphia bekendgemaakt.

Voor het eerst in de geschiedenis is Nederland gastland van het EK Voetbal voor Vrouwen. Zestien teams komen van 16 juli tot en met 6 augustus in actie. De sporters kunnen bij Amphia terecht voor medische ondersteuning tijdens trainingen en wedstrijden, maar ook voor Spoedeisende Eerste Hulp of een medisch consult.

Peter Joosten, orthopedisch chirurg bij Amphia is één van de initiatiefnemers. "Naast orthopedisch chirurg bij Amphia ben ik ook lid van de medische staf van NAC. Toen de manager medische zaken van de KNVB op zoek was naar ondersteuning tijdens het EK Voetbal voor Vrouwen, was het lijntje snel gelegd. Onze bijdrage aan het EK symboliseert ons credo om mensen gezond te houden of zonnodig samen de gezondheid te verbeteren."

Bewegen

Eind juni vonden de Para Games Breda plaats. Ook daar was Amphia aanwezig met medische ondersteuning. "Regelmatig bewegen is een belangrijke voorwaarde om gezond te blijven", zegt Joosten. "Als artsen – en zeker als orthopeden- helpen we mensen om in beweging te blijven. Dus bij dergelijke sporttoernooien willen we zeker niet ontbreken."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top