ACTUEEL

Zorggroep Manna haalt ultimatum leveren thuiszorg

Zorggroep Manna heeft al haar cliënten voor huishoudelijk zorg in Hengelo van hulp voorzien, aldus de directeur, meldt RTV Oost. Maandag loopt het ultimatum af dat de gemeente Hengelo aan de Twentse thuiszorgorganisatie had gesteld. Tientallen cliënten zaten sinds 1 januari thuiszorg.

Twenste thuiszorg

Behalve Zorggroep Manna kon ook een aantal andere thuiszorgorganisaties niet alle cliënten in Twente thuiszorg leveren. Door de nieuwe aanbestedingen vond een wisseling van aanbieders plaats. De nieuwe aanbieders hadden slechts enkele weken de tijd om overgang van cliënten en medewerkers naar de nieuwe thuiszorgorganisaties te realiseren.

Wisseling cliënten

Zorggroep Manna was een van de nieuwe aanbieders. De zorgaanbieder liet vorige week weten zo’n zeshonderd nieuwe medewerkers nodig te hebben om de 1500 nieuwe cliënten die ze in de afgelopen twee maanden erbij kreeg, te kunnen bedienen.

Ultimatum

Had Zorggroep Manna het ultimatum niet gehaald, dan zouden andere aanbieders tijdelijk de huishoudelijk zorg leveren.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top