HRM

Dichterbij benoemt interim-bestuursvoorzitter

Hans de Veen is per 1 september de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van zorgaanbieder Dichterbij. De benoeming is tijdelijk, tot 1 januari 2019.

Dat meldt Dichterbij dinsdag.

De Veen volgt Frank Holtman op, de in maart dit jaar onverwacht overleden bestuursvoorzitter van Dichterbij. De raad van toezicht besloot hierop een tijdelijke voorzitter aan te stellen, zodat ze tijd heeft om te werken aan een definitieve invulling van de raad van bestuur.

De Veen, momenteel bestuursvoorzitter van de Limburgse ggz-instelling Mondriaan, heeft meer dan dertig jaar leidinggegeven in de geestelijke gezondheidszorg. Daarvan bekleedde hij ruim zestien jaar een bestuursfunctie, onder meer bij zorgbedrijf Dijk en Duin. 

Ervaring

Cecile Stallenberg, lid raad van bestuur van Dichterbij, is blij met de komst van De Veen: "Ik kijk uit naar de samenwerking met hem. Gezien zijn ruime ervaring als bestuurder heb ik er vertrouwen in dat hij van grote waarde zal zijn voor Dichterbij."

Ook Léon Frissen, voorzitter van de raad van toezicht, ziet in De Veen een waardige opvolger van Holtman. "Hans is een bestuurder met veel kennis en ervaring bij diverse zorginstellingen in de langdurige zorg. Daarnaast brengt hij, gelet op zijn achtergrond als gezondheidszorgpsycholoog, de nodige zorginhoudelijke kennis mee. Hiermee is hij complementair aan Cecile Stallenberg."

hans de veen web

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top