ACTUEEL

Palliatieve box ontlast in laatste levensfase

Kraampakketten, tijdschriften, gratis boxen: zorggebruikers worden in verschillende levenssituaties overspoeld met informatie. In de laatste levensfase is die informatie er echter nauwelijks. De afdeling oncologie van het IJsselland Ziekenhuis wil deze leemte vullen door patiënten die met terminale zorg naar huis gaan een Palliatieve Box mee te geven.

Met de box wil het ziekenhuis mantelzorgers een zoektocht naar informatie besparen. In een emotioneel zware periode kost deze hen vaak veel energie. De palliatieve box bevat praktische hulpmiddelen om het comfort voor de zieke in de laatste levensfase te verbeteren.

De aanleiding voor het samenstellen van de box is de vraag naar hulpmiddelen in de thuissituatie bij mantelzorgers. De rol van de mantelzorger wordt steeds essentiëler in de zorg. Een deel van de dagelijkse zorg ligt op de schouders van familie en kennissen. De box is dan ook bedoeld om deze mantelzorger of zorgprofessional te ondersteunen in de zorg voor mensen in de laatste levensfase.De box bevat eenvoudige hulpmiddelen die vooral zijn gericht op mondzorg en persoonlijke verzorging. De inzet van de palliatieve box in het ziekenhuis in Capelle aan de IJssel is mede mogelijk dankzij de bijdragen van de Stichting Roparun en de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis.

                                     

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top