ACTUEEL

SIN-NL wil officieren van justitie op zwarte lijst

De Stichting Iatrogene Nalatigheid (SIN-NL), de organisatie voor slachtoffers van medische fouten, wil officieren van justitie op de zwarte lijst zetten. Vorige week lanceerde SIN-NL nog een nieuwe website met een zwarte lijst van artsen en bestuurders in de gezondheidszorg. Dat meldt MedNet naar aanleiding van een interview met voorzitter van SIN-NL Sophie Hankes in Sp!ts.

Schuilen achter tuchtcollege

Volgens Hankes verschuilen officieren van justitie zich te vaak achter het medisch tuchtcollege. Hankes stelt dat nog geen twintig procent van de aangebrachte zaken leidt tot maatregelen tegen de arts. SIN-NL vindt dat officieren van justitie nauwelijks werk maken van aangiftes tegen artsen. De organisatie heeft tien officieren van justitie op het oog die zich zouden verschuilen achter het medisch tuchtcollege.

Tuchtrecht en strafrecht

SIN-NL vindt dat het strafrecht een alternatief moet zijn voor het tuchtrecht. Het Openbaar Ministerie benadrukt dat tuchtrecht en strafrecht naast elkaar worden bezien. Volgens het OM verschuilen officieren van justitie zich niet achter het tuchtcollege. De officieren van justitie bekijken enkel echte, bewuste fouten. Het OM betreurt de eventuele publicatie van namen door SIN-NL, maar zegt hier niets tegen te kunnen doen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top