Finance

Holland Venture investeert in groei High Care

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert per 12 januari 2010 “een significant bedrag” in High Care. De detacheringspecialist wendt 5 miljoen euro aan om uit te breiden.

Langdurige samenwerking

High Care, actief is in de medische sector, zegt in een persverklaring haar groei versneld door te zetten met deze investering. Holland Venture stelt High Care een acquisitiekas van 5 miljoen euro beschikbaar. Het totaalbedrag waarmee Holland Venture participeert wil Hans van Seters, mede-oprichter van High Care, niet noemen. De detacheringspecialist verwacht dat Holland Venture vijf tot zeven jaar actief betrokken blijft bij het bestuur van High Care.

Kansen in zorgmarkt

Hans van Seters, algemeen directeur High Care: “Er liggen veel kansen in de medische- en zorgmarkt, waarbij een human capital partner steeds meer toegevoegde waarde kan bieden. High Care heeft hoge ambities die door deze investering gerealiseerd en verder uitgebreid kunnen worden”. Jaap Kooimans, algemeen directeur High Care voegt daar aan toe: “Holland Venture is een sterke aandeelhouder met veel kennis van de zorgsector en detacheringen. Ze biedt ons professionele expertise om de onderneming sterker en effectiever te laten opereren binnen de zorgsector”.

Ambities

Hubert Verbeek, managing partner van Holland Venture, licht de investering toe: “Wij zijn enthousiast over deze investering in High Care. De transactie past uitstekend in onze huidige investeringsfocus. High Care heeft een sterke reputatie en een unieke positie in de Nederlandse zorgmarkt opgebouwd. Hierbij staat de hoge kwaliteit die zij leveren centraal. Wij zien duidelijke groeimogelijkheden voor deze human capital partner in de zorgmarkt en zijn ervan overtuigd dat het management van High Care over de juiste kwaliteiten en ambitie beschikt om deze mogelijkheden te realiseren”.

Holland Venture

Holland Venture is een onafhankelijke participatiemaatschappij in Amsterdam. De maatschappij die in 1981 is opgericht, richt zich op vier thema’s. De zorgsector neemt hierbij een prominente positie in. Holland Venture verwacht in de nabije toekomst meer investeringen in deze sector te gaan verrichten. Het huidige fonds, met een omvang van 70 miljoen euro, werd opgericht medio 2009 en richt zich op groeifinancieringen, management buy-outs en management buy-ins in de Benelux.

High Care

High Care is een detacheringspecialist voor Nederlandse ziekenhuizen en de medische industrie. Het bedrijf in Rotterdam is in 2000 opgericht door Jaap Kooimans en Hans van Seters. High Care levert hoog opgeleide gespecialiseerde verpleegkundigen, operatieassistenten, interim-managers en organisatieadviseurs voor de zorgsector. De onderneming groeit sterk en wil haar activiteiten verder uitbreiden.

Mobiele operatie teams

High Care heeft veel landelijke bekendheid gekregen met haar innovatieve initiatief van "mobiele operatie teams". Door het tijdelijk inzetten van deze teams realiseren ziekenhuizen aanzienlijke productiviteitsverbeteringen en hebben ze een adequaat antwoord op  wachtlijstproblematiek en invulling van extra productie.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top