HRM

Ziekenhuis Rivierenland wil opleiding verpleegkunde opzetten

Het Tielse Ziekenhuis Rivierenland (ZRT) en de Christelijke Hogeschool Ede zijn in gesprek over het opzetten van een hbo-opleiding verpleegkunde in Tiel. Dat schrijft De Gelderlander.

Volgens de raad van bestuur van ZRT zou de komst van een hbo voor zowel het ziekenhuis als de regio "veel goeds kunnen betekenen". Bestuurder Paul Verploegen: "Landelijk is er een tekort aan hoog opgeleide verpleegkundigen. Met de aanwezigheid van een hbo-v in Tiel hopen we meer hoog opgeleiden in de regio te houden. Ons levert dat in de toekomst meer gekwalificeerd personeel op."

Complexiteit

Volgens Verploegen zijn hbo’ers vanwege de toegenomen complexiteit van de zorg onmisbaar geworden in het ziekenhuis. Zij fungeren onder meer als belangrijke schakel in de coördinatie van zorg rond de patiënt.

Ook kan de komst van een hbo-v volgens ZRT bijdragen aan de verbetering van de sociaal economische status van de regio Rivierenland. Hoger opgeleiden trekken momenteel veelal weg uit de regio. Rivierenland telt relatief veel laaggeletterden en heeft een bovengemiddeld armoedepercentage. Die facturen drukken een stempel op de gezondheid van inwoners, aldus De Gelderlander.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top