ACTUEEL

Verzekerden met overstapintentie blijven toch vaak hangen

Circa een vijfde van alle verzekerden heeft vorig jaar overwogen om over te stappen, maar zag hier uiteindelijk van af. Als reden voeren ze de geringe verschillen tussen zorgverzekeraars aan.

Eén en ander blijkt uit onderzoek onder leden van het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het NIVEL. Uit het onderzoek komt naar voren dat het percentage ‘overwegers’ wel fluctueert. In de periode 2011 tot en met 2017 loopt dit percentage uiteen van 19 tot 28 procent. ‘Overwegers’ lijken op de groep verzekerden die over het algemeen vaker wisselt: jonge en gezonde verzekerden overwegen vaker een overstap dan ouderen en verzekerden met een minder goede gezondheid.

Van de verzekerden die een overstap hebben overwogen, geeft iets minder dan een vijfde aan dat zij niet zijn overgestapt omdat zij te weinig onderlinge verschillen zien tussen zorgverzekeraars. Kennelijk vinden ze het niet de moeite waard om te wisselen van zorgverzekeraar. Daarnaast geven overwegers iets vaker aan dat de informatie die ze hadden om te kiezen onduidelijk was.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top