ACTUEEL

Menzis boekt twee procent ledenwinst

Zorgverzekeraar Menzis heeft tijdens de jaarlijkse overstapperiode waarin mensen kunnen wisselen van zorgverzekeraar 40.000 nieuwe klanten mogen verwelkomen. Dit is een groei van twee procent.

Positieve resultaten

Vooral AnderZorg, onderdeel van Menzis, is flink gegroeid. Het Dagblad van het Noorden spreekt van een groei van meer dan veertig procent. De zorgverzekeraar laat in een persbericht weten in 2009 een positief beleggingsresultaat te hebben behaald van zestig miljoen euro. Ook het bedrijfsresultaat op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen is positief. Menzis maakt later dit jaar de precieze cijfers bekend. Het positieve resultaat compenseert de verliezen die de zorgverzekeraar heeft geleden sinds de invoering van de basisverzekering in 2006.

Solvabiliteit

Financieel bestuurder Ruben Wenselaar is tevreden over het resultaat. Wenselaar in het Dagblad van het Noorden: “Dat is goed nieuws voor onze verzekerden. We hebben nu al een twee keer zo goede solvabiliteit als de eisen van de Nederlandsche Bank. We zijn geen op winst gerichte onderneming dus ons resultaat komt in zijn geheel ten goede aan onze verzekerden. Dat is nu al te zien in onze relatief lage premies.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top